image
 |  7 3 Листопада 2022 | 13:26

Депутат Волиньради просить перевірити погрози московського попа батьку загиблої у російсько-українській війні

Депутат Волинської облради від фракції ВО "Свобода" Олександр Пирожик просить правоохоронні органи перевірити факти погроз з боку священника московського патрірхату на адресу батька загиблої в російсько-українській війні медика Олени Созонюк.

Про це йде мова у депутатському запиті, оприлюдненому на сесії облради.

З численних публікацій волинських та всеукраїнських мас-медіа депутату Волинської обласної ради стало відомо про шокуючу ситуацію, коли священник УПЦ (Москровського патріархату) Святослав Чижук із села Обенижі, що на моїй рідній Турійщині, судиться з батьком загиблої на війні медика Олени Созонюк.

Наразі Ковельський міськрайонний суд розглядає дві кримінальні справи, де потерпілим є згаданий Святослав Чижук. Чергове засідання призначене на сьогодні, 03 листопада 2022 року.

"Вважаю, що така поведінка цього московського попа – це наруга над світлою пам’яттю загиблої Героїні російсько-української війни,медикині Олени Созонюк та її родиною, яка зазнала непоправної втрати. Це знову той «русскій мір», який є чиряком на тілі українського суспільства і вже загальновизнано, що є загрозою національній безпеці України.

У зв’язку з викладеним,керуючись ст.ст. 13, 14 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», та відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», - зазначив депутат.

У запиті Олександр Пирожик просить:

1. Здійснити перевірку викладених у цьому депутатському запиті фактів та обставин, зокрема в частині морального тиску, образ та погроз на адресу родини загиблої медикині Олени Созонюк та їїодносельчан, за результатами перевірки розглянути питання про внесення відомостей до ЄРДР.

2. Здійснити перевірку висловлювань та дій священика УПУ (Московського патріархату) Святослава Чижука на відповідність чинного законодавства «Про колабораціонізм», підбурювання населення до антиукраїнських дій і висловлювань на шкоду національним інтересам України, вжити заходів щодо недопущення подібного у подальшому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик московського патріархату хоче нажитися за рахунок сім'ї загиблої на війні волинянки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити