image
 |  4 22 Лютого 2019 | 15:38

Депутата Луцькради Ткачука спіймали на дачі хабаря

Депутата Луцької міської ради спіймали "на гарячому", коли той давав понад тисячу доларів хабара.

Про це ІА "Конкурент" повідомили у прес-службі прокуратури Волині. 

Депутат 22 лютого давав 1100 доларів США хабара посадовцю управління Держпраці на Волині.

Вирішується питання про затримання депутата в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, та повідомлення йому про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 369 КК України).

З власних джерел ІА "Конкурет" стало відомо, що це Євгеній Ткачук. 

Санкція за ч. 3 ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) передбачає позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. 

Нагадаємо: торік Євген Ткачук вже фігурував у корупційній історії разом із Олександром Рачковим. Тоді представники Луцькради вимагали 17 000 доларів США за сприяння у проведенні процедури узаконення та реєстрації права власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у місті.  

Згодом Луцькрада ухвалила рішення про звільнення Олександра Рачкова з посади. Підставою для цього стала заява Рачкова звільнитися за власним бажанням, яку він написав після того, як його робочий кабінет обшукали правоохоронці.  

У червні звільнений чиновник звернувся до суду із позовом про своє поновлення. Заяву юриста Олександра Рачкова у суді прийняли з другої спроби, перший позов не відповідав вимогам закону. Однак ні Олександр Рачков, ні його представник в суді ні разу не з′являлися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанин, порушивши ПДР, хотів «порішати» з поліцією

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити