image
 |  16 22 Грудня 2022 | 19:18

Депутата "Слуги народу", голову комітету ВРУ Гетманцева звинуватили у зв’язках з людьми з російських спецслужб

Народний депутат України від "Слуги народу" і голова Комітету ВРУ з питань фінансів Данило Гетманцев спробував звинуватити голову Львівської обласної організації "Слуг народу"  Максима Козицького у зв’язках з ОПЗЖ, попри те, що біографія Гетьманцева свідчить про його тісні зв’язки з людьми з російських спецслужб.

“З великим подивом прочитав недолугий допис очільника Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики. Данило Олександрович Гетманцев у дивний спосіб хоче виправдати корупцію у Львівській податковій і прив’язує проросійську ОПЗЖ. Правда, без жодних фактів”, – написав Козицький у своєму телеграм-каналі.

Він нагадав, що в недавньому інтерв’ю т. в. о. керівника СБУ Василь Малюк повідомив, що за відправлення в Україну агентів російських спецслужб відповідальний “офіс” двох посадовців часів президентства Віктора Януковича – заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та колишнього першого віцепреʼмєра Андрія Клюєва. Під керівництвом цих двох осіб та в присутності кадрових співробітників Пʼятої служби ФСБ РФ збирали інформацію про Україну. За даними британської розвідки, Сівкович був одним із членів “маріонеткового уряду”, який Росія готувала після нападу на Україну.

Данило Гетманцев 8 років був помічником Володимира Сівковича, депутата від “Партії регіонів”, який співпрацює зі спецслужбами держави-агресора. У 2017 році Гетманцев хотів стати суддею, але Вища кваліфікаційна комісія суддів і Громадська рада доброчесності не пустили його на цю посаду через зв’язки з Сівковичем.

“Тому у мене риторичне запитання – яке моральне право має Данило Гетманцев безпідставно звинувачувати когось у якихось зв’язках з ОПЗЖ, якщо левову частку свого життя він співпрацював зі зрадниками України?” – заявив Козицький.

Він повідомив, що 21 грудня Львівська ОВА двічі зверталася до Мінфіну, щоб там прокоментували ситуацію з податковою області.

“Там є люди, які натхненно займаються спортом, тренують своє тіло, але пливуть за течією і політичну позицію їм в результаті сформувати надзвичайно важко”, – додав голова ОВА.

“Знаю, що у Львівській податковій середня ланка працівників готова працювати чесно та прозоро і має державницьку позицію. Пане Сергію Марченко, Львівська область досі чекає вашої публічної думки щодо зловживань з поверненням ПДВ та оцінки роботи керівництва місцевих фіскалів. Бюро економічної безпеки вже сказало своє слово!” – резюмував очільник області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити