image
 |  2 13 Вересня 2021 | 13:48

Депутатам можуть повернути недоторканність

Цього тижня, 14 вересня, Конституційний Суд розгляне подання 50 народних депутатів щодо відповідності Конституції закону про скасування депутатської недоторканності.

Про це повідомляє пресслужба КСУ.

Автори скарги заявляють, що прийнятий ще в 2019 році закон є неконституційним, оскільки його розгляд і прийняття проходило з порушенням конституційної процедури. Парламент нібито цим порушив принцип верховенства права і діяв всупереч Конституції і законам.

Депутати нарікають, що за закон у першому читанні проголосували в ніч на 30 серпня і остаточно прийняли 3 вересня. Щоб це було можливим, депутати почали першу сесію раніше і закрили після одного засідання. В поданні зазначається, що перша сесія не була черговою, тому на ній не можна було розглядати поправки до Конституції.

Також Верховна Рада під час прийняття закону проігнорувала застереження Конституційного Суду. Тоді КСУ звертав увагу, що під час прийняття закону необхідно враховувати стан політичної і правової системи в країні і її здатність забезпечити безперешкодне здійснення депутатами своїх повноважень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яний депутат збив пішохода й намагався втекти з місця ДТП (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити