image
 |  2 16 Березня 2020 | 20:27

Депутати Луцькради просять релігійні організації обмежити проведення богослужінь

Депутати Луцькради звернулись до релігійних громад міста щодо протиепідемічних заходів

Сьогодні, під час позачергового засідання 72-ї сесії Луцької міської ради, було прийнято рішення “Про звернення до релігійних громад щодо протиепідемічних заходів”.

Зокрема, з метою зниження ризику поширення коронавірусної інфекції, посилення заходів протиепідемічної безпеки у територіальній громаді міста Луцька керівників релігійних громад просять:

- обмежити проведення богослужінь, які передбачають присутність значної кількості людей, та, за можливості, проводити їх в онлайн-режимі;

- посилити заходи протиепідемічної безпеки у храмах, використовувати засоби дезінфекції;

- призупинити навчання у недільних школах при релігійних організаціях;

- проводити роз’яснювальну роботу з прихожанами стосовно заходів безпеки, що запроваджені у територіальній громаді міста Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилений карантин: у Луцьку працюватимуть лише аптеки, АЗС та продуктові магазини

Зазначимо, що раніше, під зустрічі за участю міської влади, представники релігійних громад розповіли, що прихожани розуміють ситуацію з поширенням коронавірусу, про що свідчить зменшення кількості відвідувачів. Окрім того, у храмах було введено запобіжні заходи: згорнуто килими, встановлено антисептики, тощо.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити