image
 |  0 16 Березня 2020 | 17:11

Депутати від «Слуги народу» просять РНБО звільнити Сивохо

Кілька десятків нардепів від президентської фракції "Слуга народу" просять секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова звільнити його позаштатного радника Сергія Сивохо.

"У зв'язку з тим, що публічна діяльність Вашого позаштатного радника Сивохи Сергія Анатолійовича викликає занепокоєння у суспільстві, створює політичну напругу, дискредитує президента України та прямо шкодить національним інтересам України та її національній безпеці, прошу Вас розглянути питання щодо звільнення Сивохи Сергія Анатолійовича з посади позаштатного радника Секретаря РНБО", — йдеться у депутатському зверненні нардепа від "Слуги народу" Єгора Чернєва.

Станом на 13:00 16 березня звернення підписали близько двох десятків нардепів.

Як відомо, Сивохо є позаштатним радником секретаря РНБО, куди його призначив президент Зеленський. Оформлений на роботу Сивохо нібито був розпорядженням секретаря РНБО Данілова, однак документальних підтверджень цьому Суспільне поки не знайшло. Ми звернулися з відповідним запитом до апарату РНБО.

Читайте також: В Україні посилять боротьбу з нелегальним обігом тютюну

Неофіційно в установі кажуть, що діяльність Сивохо не регулюється РНБО, а в офісі він навіть не має свого кабінету. Також в РНБО запевняють, що Сивохо не є державним службовцем, тому він не може бути звільнений за законом про державну службу.

У коментарі Суспільному заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук сказала, що про депутатське звернення свого колеги дізналася з його допису в Facebook, а у фракції це питання не обговорювали.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити