image
 |  5 22 Грудня 2020 | 12:04

Депутати Волиньради - в бурштинових лісах Маневиччини (ФОТО, ВІДЕО)

Перше в новій каденції виїзне засідання постійної комісії з питань екології та раціонального використання природних ресурсів відбувається сьогодні, 22 грудня, на бурштиносних лісових площах Маневиччини.

Про це інформує власкор ВолиньUA.

Окрім членів екологічної комісії, у виїзному засіданні беруть участь голова ради Григорій Недопад, перший заступник голови Юрій Поліщук (ВО "Свобода") та заступник голови Григорій Пустовіт

Виїзне засідання розпочалося з порушених нелегальними бурштиношукачами площ неподалік села Лісове. Ці порушені площі стали першими, які сьогодні розробляє комунальне підприємство обласної ради "Волиньприродоресурс". 

Директор КП "Волиньприродоресурс" Анатолій Капустюк показав депутатам і вже вироблені площі, які силами працівників цього КП уже рекультивовані. Рекультивацію здійснено з відтворенням необхідних грунтових пластів та водоносних горизонтів. На цих площах уже висаджені саджанці сосни та берези.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лісі на Волині виявили сміттєзвалище, а серед непотребу «засвітився» його власник (ФОТО)

Саме екологічна складова, як розповідають голова екологічної комісії Юрій Ройко та її секретар Олександр Пирожик (ВО "Свобода"), і є головним мотивом проведення виїзного засідання. Дотримання екологічного балансу важливіше будь-яких коштів, які в останні місяці стали поповнювати місцеві бюджети від легального видобутку бурштину КП "Волиньприродоресурс". Хоча в сьогоднішніх реаліях будь-які додаткові кошти в місцевих бюджетах, як ніколи, потрібні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити