image
 |  13 29 Вересня 2021 | 16:14

Депутати Волиньради внесли зміни у розподіл обласного бюджету

На першочергові видатки – внесено зміни у розподіл обласного бюджету. Члени бюджетної комісії погодили перерозподіл бюджетних призначень, зумовлений нагальними потребами окремих галузей та комунальних закладів.

Про це інформує Волинська обласна рада.

Зокрема, було запропоновано за рахунок протиковідного фонду спрямувати близько 400 тисяч гривень на зарплатню працівників КП «Волинський обласний будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки». Як зазначив голова комісії Орест Маховський, цей комунальний заклад зазнав реорганізаційних змін, тепер там новий керівник, з яким детально обговорено умови майбутнього функціонування та фінансування установи.

Також є клопотання перенаправити 600 тисяч гривень, які вдалося зекономити під час реконструкції частини хірургічного корпусу під відділення екстреної (невідкладної медичної допомоги) обласної клінічної лікарні, на придбання центральної станції моніторингу пацієнтів для цього ж відділення.

Окрім того, є потреба врахувати в показниках обласного бюджету субвенцію обсягом у майже 15 млн грн, яка надійшла з державного бюджету на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». Ці асигнування призначені для реконструкції будівель обласного санаторію матері і дитини Турія під навчально-оздоровчий комплекс ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Як зазначив очільник фінуправління ОДА Ігор Никитюк, використання цієї субвенції передбачає співфінансування з обласного бюджету у сумі близько 10 млн грн. Голова бюджетної комісії Орест Маховський зазначив, що потрібної суми в обласному бюджеті немає. Тому на найближчу сесію буде винесене питання про перерозподіл на цю мету асигнувань з інших статей видатків.

Спрямувати 107 тисяч гривень на завершення ремонтних робіт у закладах культури та виготовлення проєктно-кошторисної документації для реставрації Луцького Верхнього замку за рахунок Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини ініціювало управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згоріло авто Підгайцівського сільського голови: поліція прокоментувала ситуацію

Також 5 громад надіслали цільові субвенції на співфінансування поточних ремонтів доріг та реконструкцію амбулаторії. Відтак, ці кошти у розмірі 1,8 млн грн пропонується спрямувати замовнику робіт – департаменту інфраструктури ОДА.

Збільшити бюджетні призначення на оплату енергоносіїв на суму понад 200 тис грн за рахунок відповідного зменшення поточних видатків просила і служба у справах дітей облдержадміністрації.

Члени бюджетної комісії підтримали запропоновані зміни до показників обласного бюджету.

Принагідно член бюджетної комісії Ярослав Матвійчук зазначив, що у зв’язку з різким збільшенням вартості газу з 8 до 28 тисяч гривень за тисячу кубометрів, бюджетні установи з початком опалювального періоду відчуватимуть хронічну нестачу коштів на оплату енергоносіїв. За попереднім аналізом загальна потреба по області складе не менше 300 мільйонів гривень. Начальник департаменту фінансів Ігор Никитюк зазначив, що у зв’язку з цим до Міністерства фінансів уже надіслано клопотання про спрямування нерозподілених залишків додаткової дотації на заклади охорони здоров’я та освіти зокрема та про збільшення фінансування на оплату енергоносіїв для бюджетної сфери загалом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити