image
 |  0 28 Липня 2022 | 08:52

Депутати Володимирської ради вимагають від Президента та парламенту заборонити московський патріархат

На сесії Володимирської міської ради, яка відбулася 27 липня 2022 року депутати звернулися до Президента України, Верховної Ради України та Волинської обласної військової адміністрації з вимогою заборонити московський патріархат.

Про це інформує сайт громади.

У зверненні значиться, що депутати вважають неприпустимим подальше існування таких церков в Україні загалом та на Володимирщині зокрема і вимагають від Верховної Ради України та Президента України прийняти та підписати закон, який унеможливить (заборонить) діяльність УПЦ (МП) в Україні, а також від Волинської обласної військової адміністрації розглянути питання про скасування в установленому законодавством порядку Статутів та державної реєстрації релігійних громад УПЦ (МП) на території Володимир-Волинської міської територіальної громади.

Окремо вимагають здійснити перевірку дотримання умов охоронних договорів користувачами – релігійними громадами на території Володимир-волинської міської територіальної громади.

Звернення прийняли одноголосно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Копачівська сільрада вимагає заборонити московський патріархат в Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити