image
 |  7 7 Вересня 2022 | 17:01

Дерусифікація по-Луцьки: представники флори і фауни замість українських Героїв

Не потрібно через комплекс меншовартості і страх називати вулиці міста на честь українських Захисників та Героїв перетворювати Луцьк у суцільну оранжерею.

Про це заявив очільник комісії з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади Михайло Щур (ВО «Свобода») під час сьогоднішнього засідання.

Михайло Щур звернув увагу на небажання називати вулиці міста на честь українських воїнів, героїв сьогодення та минулих історичних епох. Натомість, навіть в розпал російської агресії часто пропонується присвоювати вулицям Луцька толерантно-нейтральні назви на честь окремих видів флори і фауни.

«Мене дивує і обурює те, що у нас досі бояться називати вулиці на честь українських воїнів, відомих історичних постатей. Можливо хтось всередині душі боїться, що до Луцька прийдуть російські окупанти і запитають, за яку назву вулиці він голосував. Зрозуміло, що масове перейменування вулиць міста за «оранжерейним принципом» не вимагає конкретної політичної позиції та відповідальності. Можливо хтось боїться, що імена Петлюри, Героїв ЗСУ, воїнів УПА та інших українських постатей будуть дуже неприємні для російського вуха? Тому, легше віддати перевагу вишневим, горіховим, модриновим, апельсиновим, бурштиновим та іншим топонімам. Легше – але безвідповідально та боягузливо!» - наголосив голова комісії Михайло Щур.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити