image
 |  0 2 Березня 2018 | 07:18

Держдеп США схвалив продаж Україні комплексів Javelin

Держдеп США схвалив пропонований продаж Україні переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin на суму 47 млн доларів.
Про це 02 березня 2018 року повідомляє сайт «ZAXID.NET».
Про це йдеться у повідомленні Агентства міністерства оборони США з питань співробітництва в галузі безпеки.
Таким чином, вперше на офіційному рівні публічно підтверджено готовність Вашингтону передати Україні обладнання оборонного призначення летальної дії в рамках військово-технічної допомоги.
Система «Javelin» допоможе Україні побудувати свій довгостроковий потенціал оборони для захисту суверенітету і територіальної цілісності з метою задоволення вимог національної оборони, – йдеться в заяві.

У відомстві також зазначили, що пропонований продаж не вплине на військовий баланс в регіоні.
Агентство зі співпраці в галузі оборонної безпеки заявило, що уряд України дав запит на купівлю у США 210 ракет і 37 пускових установок.
В угоду будуть включені навчання, технічна допомога, транспорт та інші аспекти логістики.
Зазначимо, що раніше міністр оборони України Степан Полторак заявляв, що рішення про передачу Javelin буде прийнято «дуже своєчасно», а часові рамки не мають значення.
Як повідомляв ZAXID.NET, в Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові заявили про наміри впровадити навчання операторів протитанкового комплексу «Javelin», проте дискусія про це лише почалася.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити