image
 |  0 7 Квітня 2021 | 14:31

Держгеокадастр Волині масово роздає сільські землі у приватні руки

Начальник Держгеокадастру Володимир Боярчук погодив виділення 8 земельних ділянок у приватні руки, не зважаючи на те, що Президент України Володимир Зеленський ще в жовтні 2020 року підписав Указ, який запустив процедуру передачі державних сільськогосподарських земель в комунальну власність громад, а 16 листопада Кабмін ухвалив відповідну Постанову.

Про це пише інтернет-видання t1.

Раніше ми писали про виділення ділянок у Шацькому, Горохівському та низці інших районів. Зафіксовані випадки, коли землю передавали ексдепутату та його родині. Прикметно, що завжди йдеться про виділення 2 гектарів в одні руки з призначенням — для ведення особистого селянського господарства.

Станом на початок квітня стало відомо про ще 8 «щасливчиків»: Марія Вікторівна Бубен, Володимир Романович Соляр, Дмитро Анатолійович Шокал, Олександр Олександрович Судніцин, Анна Сергіївна Чирко, Дмитро Федорович Ющук, Галина Андріївна Лукашук, Ігор Миколайович Стоянович. 

Йдеться про виділення ділянок у Колківській, Боратинській, Городищенській та Берестечківській громадах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля лісу на Волині виявили сміттєзвалище: серед непотребу «засвітився» його власник? (ФОТО)

Крім того, на території Луцької міської громади продовжити договори оренди майже 160 гектарів землі для фермерського господарства. Зазначимо: якби ці землі перебували у власності громади, то право оренди могли б виставити на торги і тоді бюджет Луцька в наступні роки отримав 5-7 мільйонів гривень. Проте керівник Держгеокадастру Волині Володимир Боярчук, схоже, вирішив «допомогти» фермеру.

Зауважимо, що представники громад раніше піднімали питання про передачу цих земель у комунальну власність. Так, голова Шацької громади Сергій Карпук заявив, що планує провести інвентаризацію розданих земель, а опісля повернути частину у властність громади.

«Основна проблема для нас була у роздачі цінних для нас земель Держгеокадастром. За останні роки більше тисячі ділянок просто пішли людям. І не завжди учасникам АТО, як це показувалось у пресі, а просто пересічним громадянам і деяким зацікавленим особам. Інвентаризація цих земель вже проводиться. Триває процес передачі земель сільськогосподарського призначення із державної власності у комунальну власність…

Сьогодні поставлено задачу у нашому земельному відділі і вони повністю переглядають хто має на території Шацька земельні ділянки і чи платять вони податки. Хочу сказати, що ми вже почали процес виставлення на різні платформи наших інвестиційно привабливих ділянок», — цитує його Сила правди.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити