image
 |  2 26 Квітня 2023 | 17:46

Десятий рік війни з росією: у Києві на учнів одягли форму піонерів

У Печерському районі Києва провели "Лідерський форум" для учнів шкіл. На фото заходу одяг дітей прикрашають яскраво-червоні краватки. Вони зав’язані таким чином, що нагадують стрій піонерів, який носили за часів СРСР.

Світлину та опис події опублікували на офіційній сторінці Печерської районної державної адміністрації міста Києва у Facebook.

Поки "УП. Життя" готувала публікацію, допис з інформацією про проведення "Лідерського форуму" видалили.

Ми звернулися до пресслужби Печерської районної державної адміністрації, де відповіли, що вказівки видаляти інформацію ніхто не надавав, а деталі події з’ясують.Інформації про пояснення вибору стилю одягу дітей не надали. Порекомендували телефонувати у відділ освіти. Там попросили надіслати офіційний запит.

У відповідь на обурені коментарі користувачів соцмереж на зразок, чому діти у формі, яка нагадує стрій піонерів, учнівське самоврядування "ПЕРЛ" опублікувало пояснення ситуації.

"Хочемо зауважити, що краватки, в яких ми виступали – коралового кольору і якщо комусь здалось, що вони червоні – це просто невдале освітлення приміщення, бо наш фотограф теж підліток і тільки вчиться", – написали активісти.

 Школярі-активісти печерського району Києва. Фото: управління освіти та інноваційного розвитку

Як зазначили у відділі Управління освіти та інноваційного розвитку, освітню зустріч проводили для ознайомлення школярів з роботою учнівського самоврядування Печерської Елітної Ради Лідерів, а також для залучення дітей до участі в громадській діяльності.

"Такий форум може стати поштовхом для учнів нашого ліцею активно долучатися до роботи учнівського самоврядування та змінювати життя учнівської спільноти на краще", – пишуть на сторінці Кловського ліцею № 77.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині заборонили продавати алкоголь військовим

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити