image
 |  9 24 Листопада 2019 | 14:22

«Дєвочко! Вивчи мову Шевченка... Класика – вічна», – Фаріон гостро розкритикувала міністрку освіти

Відомий український мовознавець Ірина Фаріон розкритикувала міністрку освіти Ганну Новосад через спробу останньої вилучити з програми української літератури твори класиків.

Про це Ірина Фаріон написала на своїй сторінці у мережі facebook.

“Ця неосвічена і соросівська устилка, що не має жодного стосунку до філології, як і взагалі до національного державотворення, заявила про потребу зміни літературного “дискурсу і ПАТЕРНУ”.

Дєвочко! Та вивчи, до лиха, МОВУ Шевченка, бо там є слова і “без дискурсів та патернів….”. Панове! Вилучати з української літератури класичні твори складної проблематики чи, як каже ця неосвічена, “літературу страждань”, те саме, що вилучати криваві дати нашої історії на зразок Батуринської різні, Голодомору, вбивства Бандери, Болбочана, Шухевича, Коновальця, усіх холодноярців, катування Курбаса і Стуса разом із Шевченком ….. та й усього процесу національно-визвольних змагань”, – зазначила мовознавець.

Фаріон назвала Ганну Новосад ліквідаторкою освіти:

“… Як і її попередники, людина без коріння, тому і без майбутнього. Тому будь-які глибокі теми викликають у неї та до неї подібних глибоке відторгнення. І це логічно. Колись про таких казали ВРЕМЕНЩИКИ, себто тимчасовці.

А КЛАСИКА наша ВІЧНА і, зокрема стражденна, – бо це Доля наша, яку ми собі самі написали і заслужили. Маємо її вивчити, описати і піднести до небес. І МЕТАФОРИЧНО передусім. Словом, “їж морозиво”(як казав О. Дроздов), Новосад. І коли не Кирило, то не пхай своє рило до святая святих української літератури”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Віддайте Милованову траву»: Гончарука висміяли за «перемогу» над корупцією

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити