image
 |  0 14 Лютого 2018 | 07:52

Дії української влади можуть призвести до дострокових виборів, - Нацрозвідка США

Тиск з боку Росії та невдоволення населення загрожує цілісності України.
Про це 14 лютого 2018 року повідомляє сайт «РБК-Україна».
Росія готова скористатися ситуацією в Україні, щоб змінити прозахідну орієнтацію Києва. Про це йдеться в доповіді директора Національної розвідки США Дена Коутса «Оцінка глобальних загроз розвідувальними службами США».
Зокрема, в документі йдеться про загрози економічного відродження України і про можливих змін у її зовнішній політиці, крім того, настрій українців може призвести до дострокових виборів.
Невдоволення населення темпом реформ, погіршення стандартів життя, думки про те, що корупція посилюється, і загострення політичних протистоянь, напередодні запланованих президентських і парламентських виборів в 2019 році можуть призвести до дострокових виборів, - наголошується в доповіді.

Крім того, на його думку спостерігається ситуація, в якій на невдоволенні населення можуть зіграти лідери української опозиції.
Лідери опозиції спробують скористатися невдоволенням населення, щоб послабити президента України Петра Порошенка і правлячу коаліцію напередодні виборів 2019 року, - додає Коутс.

Прогнозуючи можливий розвиток подій у конфлікті на сході України, американська розвідка передбачає, що сам конфлікт буде заморожений в нинішньому вигляді, а наступ будь-якої із сторін вважає малоймовірним.
Розрахунки кожної із сторін можуть змінитися, якщо вона побачить, що інша сторона серйозно кидає виклик статусу-кво, - йдеться в документі.

У будь-якому випадку від Росії слід чекати продовження військової, політичної та економічної кампанії проти України.
Росія буде продовжувати свою військову, політичну та економічну кампанію проти дестабілізації України, щоб придушити і, де можливо, розгорнути зусилля Києва, спрямовані на інтеграцію в ЄС і посилення зв'язків з НАТО, - наголошується в доповіді.

У свою чергу, як йдеться в доповіді, Київ продовжить чинити опір будь-якому тиску з боку країни агресора.
Київ буде продовжувати чинити опір будь-яким поступкам, яких вимагає Москва, але майже напевно не відновить в 2018 році контроль над районами на сході України, які зараз контролюються Росією, - вважають в розвідці США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна рада і президент впритул підійшли до вирішення питання про призначення нового складу Центральної виборчої комісії (ЦВК). 23 січня президент Петро Порошенко підписав подання з 14 кандидатурами на посади нових представників. Згідно з процедурою, внесених кандидатів повинен остаточно затвердити парламент.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити