image
 |  2 15 Червня 2019 | 09:46

Дід братів Кличків у 40-х роках працював у Любомлі

Дід братів Кличків Радіон Петрович Кличко в 1940 до травня 1941 року був начальником паспортного відділення міліції у Любомлі й водночас керівником місцевого ЗАГСу.

Його дружина – Тамара – працювала вихователькою в дитячому садочку міста, займалась вихованням сина Володимира, – про це на своїй сторінці у facebook розповів директор Любомльського краєзнавчого музею Юрій Фініковський.

“У травні 1941 року начальника паспортного відділення Любомльської міліції Радіона Кличка було направлено на курси в Дніпропетровськ. Дружина із сином натомість поїхали на канікули до батьків у Смілу”, – пише краєзнавець.

Чоловік розповів, що з початком німецько-радянської війни в червні 1941 року Радіон Кличко спробував повернутися у Любомль, але доїхав залізницею лише до містечка Сарни. Там він натрапив на Любомльський РВ НКВС, який відступав вглиб України. Пізніше йому вдалось знайти і викупити з полону дружину, а сина було розстріляно німцями.

“В Любомльському краєзнавчому музеї сьогодні зберігається паспорт, виданий місцевому єврею, і підписаний Радіоном Кличко. Поруч з цим ведемо роботу над дослідженням цього періоду і зв’язків родини Кличків з м. Любомль”, – написав Юрій Фініковський.

Читайте також: Книга волинянина увійшла до сотні кращих у світі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити