image
 |  0 22 Вересня 2022 | 21:03

Дії путіна нагадують поведінку Гітлера в останні дні Рейху, - американський генерал

Генерал у відставці, колишній командувач військами США в Європі Бен Ходжес стверджує, що останні рішення президента РФ Владіміра Путіна нагадують поведінку Адольфа Гітлера, коли той в останні дні Третього Рейху намагався залучити побільше вояків.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в інтерв’ю Bild.

"Нинішня поведінка Путіна нагадує мені Гітлера, який в останні дні Третього Рейху муштрував хлопців і старців для Вермахту. Іронія долі: Путін робить те, що робили нацисти" - сказав Ходжес.

У відповідь на запитання, чи зможе мобілізація сприяти зміні ходу війни в Україні, генерал заявив, що "без потужної артилерійської підтримки ці війська будить самим лише гарматним м’ясом, яке сидітиме цієї зими в холодних мокрих окопах під час того, як українські сили просуватимуться вперед".

Щодо ядерної зброї, то генерал Ходжес не виключає її застосування.

"Але ядерна зброя найбільш ефективна, коли не застосовується. З огляду на її стримуючий потенціал" - зазначив він.

"Так, Путін холодний, як лід, але не божевільний: він добре знає, що тоді США повинні будуть повністю втягнутися у цю війну. Пентагон вже надав президенту Джо Байдену список варіантів на такий випадок" - сказав Ходжес, зазначивши, що є ще російські генерали, які хотіли б мати майбутнє і після Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В росії планують таємно мобілізувати 1 мільйон осіб, - ЗМІ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити