image
 |  0 26 Листопада 2018 | 09:02

Дії Росії в Керченській протоці засудили також Данія, Естонія та Румунія

Окрім Польщі, Міністерства закордонних справ Естонії, Данії та Румунії засудили агресивні дії Росії в Керченській протоці щодо українських суден.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми рішуче засуджуємо агресивні дії Росії, ми закликаємо її владу поважати міжнародне право, а обидві сторони - до стриманості в ситуації, яка може поставити під загрозу стабільність європейської безпеки", - йдеться в заяві МЗС Польщі в понеділок.

У свою чергу, глава МЗС Данії Андерс Самуельсен на своїй сторінці в Твіттер додав: "Росія має відновити вільний прохід у Керченській протоці. Важливо деескаліровати ситуацію зараз". 

Також глава зовнішньополітичного відомства Естонії закликав звільнити українські судна. 

"Естонія засуджує напад Росії на українські судна в Азовському морі і Керченській протоці і закликає до негайного звільнення кораблів. Ці дії порушують як міжнародне право, так і суверенітет і територіальну цілісність України, це свідомий акт щодо посилення напруженості", - цитують слова глави МЗС Естонії Свена Міксера в прес-службі відомства в Твіттер. 

Румунія висловила стурбованість у зв'язку з подіями в Азовському морі і Керченській протоці: "Глибоко стурбовані подіями в Азовському морі і Керченській протоці. Агресія і порушення міжнародного права підривають безпеку всього регіону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща першою засудила агресивні дії РФ в Азовському морі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити