image
 |  5 9 Лютого 2021 | 21:41

Директор волинського театру отримає догану через конфлікт інтересів

Директору - художньому керівнику Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолію Гливі оголосять догану через конфлікт інтересів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 9 лютого.

Зокрема зазначається, що у Волинську обласну раду надійшов лист від Департаменту з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції Національного агентства з питань запобігання корупції щодо можливого порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» у діяльності директора-художнього керівника Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолія Гливи. 

Обласна рада створила комісію для перевірки фактів, викладених у цьому листі. Інформацію про результати перевірки заслухала постійна комісія з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При колишньому обласному туберкульозному диспансері створили Опікунську раду

Консультант з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної ради Ірина Прус повідомила, що в ході перевірки встановлено, що у штаті драмтеатру працює троє осіб, близьких до директора (зокрема, це - син, невістка та зять). Встановлено також, що директор здійснював їх преміювання, не повідомляючи про це власника театру - Волинську обласну раду.

Сам Анатолій Глива пояснив, що ці люди були прийняті на роботу до театру ще до того, коли він став керівником. А їх преміювання здійснювалися разом із усіма іншими працівниками театру, при цьому розмір премій визначався з урахуванням розмірів посадових окладів (ставок заробітної плати, тарифних ставок) у межах наявних коштів на оплату праці.

Утім, згідно із антикорупційним законодавством, ця обставина є потенційним конфліктом інтересів, про що керівник мав би попередити обласну раду, або у НАЗК. Анатолій Глива каже, що не знав про такі законодавчі норми, але надалі у своїй діяльності консультуватиметься з юристами, аби не допускати подібних порушень.

Враховуючи такі вимоги антикорупційного законодавства, профільна комісія рекомендувала голові обласної ради притягнути директора театру до дисциплінарної відповідальності за порушення трудової дисципліни шляхом накладення дисциплінарного стягнення у вигляді догани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КП «Волиньприродресурс» нададуть дозвіл на використання символіки області

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити