image
 |  2 25 Квітня 2019 | 13:15

Директор Волинської «Укрпошти» аргументував високий рівень своєї зарплати та низький - у листонош

Директор Волинської «Укрпошти» Іван Шевчук вважає, що він отримує гідні зарплату на яку він заслуговує, а те що листоноші – тисячу гривень, це їх проблеми, бо оборот тих відділень мізерний.

До редакції «UA:Волинь» зателефонував телеглядач та поцікавився у директора Волинської дирекції «Укрпошти» Івана Шевчука, чому листоноші отримують такі мізерні зарплати, а чиновники на керівних посадах мають зарплати у мільйони гривень.

До слова, Директор «Укрпошти» Ігор Смілянський отримує шалену зарплату, у розмірі 744 тисячі гривень, в той час, як листоноші – тисячу гривень. Проте це лише оклад, окрім якого посадовець отримує преміальні, відпускні та матеріальну допомогу, що суттєво збільшує його заробіток.

Такий шалений рівень зарплати Смілянського прокоментував Іван Шевчук

«Зарплата генерального директора, це прості цифри. Їх можна порахувати прямо зараз в прямому ефірі. Ту цифру поділити на 80 тисяч працівників. То цифра вийде дуже цікава. 10 гривень на працівника. Наврядчи ця цифра вирішить якісь глобальні проблеми «Укрпошти»», - розповів директор Волинської «Укрпошти».

Такі факти звісно обурюють багатьох працівників «Укрпошти», коли про безпеку, одяг та комфортні умови праці листонош ніхто й не думає.

«Питання ефективності. І це до цього дійде. Якщо я прийняв дирекцію збиткову, і попередній директор отримував низьку зарплату, а нині підприємство працює з прибутками. Коли на мені вісить майна на 400 мільйонів, коли я відповідаю за всю зброю підприємства, то яка у мене має бути зарплата? Коли обороти волинської філії мільярдні, а обороти відділення, де низькі зарплати, десятки тисяч гривень…то яка має бути у мене зарплата?», - гнівно, в пориві емоцій відповів директор Волинської філії «Укрпошта» Іван Шевчук.

Тільки Шевчук певно забув, що через його недолугу ефективність управління, як ТОП-менеджера «Укрпошти», маємо таку картину прибутків відділень.

Також Іван Шевчук відповів, щодо торгівлі продуктів працівниками пошти, це свого роду бізнес, який переважно зосереджений у сільській місцевості, і ніхто не заставляє листонош продавати ці супутні товари, як і не примушують робити передплати газет.

«Це один із наших бізнесів, це переважно зосереджено в сільській місцевості».

Через збитковість сільських відділень, дирекція Волинської «Укрпошти» запустив торгівлю, мовляв таким чином листоноші можуть собі підзаробити до 1000 гривень у місяць.

«Їх ніхто не заставляє, вони мотивовані. Вони розуміють, що з продажу товарів можуть заробити 800 до 1000 гривень до зарплати», - прокоментував Іван Шевчук.

Отож, «Укрпошта» лишається одним із тих підприємств, в якому рядові працівники отримують зарплати в тисячі гривень, а ТОП-менеджери в десятки тисяч, а то мільйонів гривень. Тільки від зміни зарплат вищого керівництва пошти, кардинальних змін в сервісі не відбувається.

Листоноші й далі працюють за мінімальну заробітну плату, навантажені керівництво щодо продажу супутніх товарів, порошків, ковбас, мила, солодощів, видачею пенсій мало не щодня виконують свою роботу, шість днів на тиждень. Коли генеральний директор «Укрпошти» отримує понад 700 тисяч і на думку керівника Волинської філії  «Укрпошти» Івана Шевчука - цілком адекватні та обгрунтовані суми.

Постає питання, в ефективності менеджменту, як вдається конкуренту приватній структурі «Нова Пошта» працювати в прибуток без тих супутніх послуг, яким нині займається «Укрпошта»?

Більше детальніше у сюжеті «UA:Волинь». Дивитися з 29:34.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити