image
 |  333 20 Червня 2024 | 14:48

Директора "Цуманської пущі" підозрюють у змові з власником деревооброного підприємства

Директор Національного природного парку "Цуманська пуща" на Волині постане перед судом за збитки у сумі понад 16,5 млн гривень.

Про це інформує прокуратура Волинської області, - пише ВолиньUA.

Прокурори спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в кримінальному провадженні про перевищення службових повноважень директором Ківерцівського Національного природного парку «Цуманська пуща», вчинення ним за попередньою змовою групою осіб незаконної порубки дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, посадовець у липні 2023 року разом із власником одного із волинських деревообробних підприємств забезпечив незаконну порубку дерев на території заповідного урочища «Цуманська пуща», заподіявши державі збитки на понад 16, 5 мільйона гривень.

Власника та директора деревообробного підприємства також обвинувачують у вчиненні за попередньою змовою групою осіб перевезення та зберігання незаконно зрубаної деревини, що спричинило тяжкі наслідки, та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 246, ч.2 ст. 209 КК України).

Арештована в межах цього кримінального провадження деревина на суму понад 21 млн грн передана в управління Національному агентству України з питань розшуку активів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити