image
 |  2 22 Грудня 2018 | 23:41

Дискримінація: субсидії жителям міста та села даватимуть по-різному

Рішення про надання субсидії українцям, які заявляють про нульові доходи, буде прийматись диференційовано – в залежності від того, де проживає субсидіант – у великому місті чи в сільській місцевості. Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева під час підсумкової прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Ми дали можливість підійти диференційовано до питання надання субсидій у містах і в сільській місцевості. В сільській місцевості комісія може прийняти – навіть при відсутності доходів у громадян – рішення призначити субсидії, враховуючи ту ситуацію із безробіттям, яка по факту є. В містах більш жорсткі умови – чому не працюєш? Давай ми тобі допоможемо працевлаштуватись", - зазначив міністр. 

За його словами, система субсидій передбачає, що якщо людина проживає у великому місті і не працює, субсидія їй призначається у тому випадку, якщо вона хвора, що підтверджується відповідними медичними документами, або вона не працевлаштована з об'єктивних причин – тобто перебуває на обліку в центрі зайнятості. 

Як уточнив Рева, ситуація у сільській місцевості значно гірша. Так, із 16 млн працевлаштованих українців 4 млн вважаються зайнятими, але не платять ЄСВ, оскільки, зокрема, понад 2,5 млн людей, зайнятих в індивідуальних селянських господарствах, мають офіційні доходи або нульові, або мізерні. У містах же люди, демонструючи нульові доходи, насправді працюють у тіні й не хочуть легалізуватись. 

При цьому він додав, що минулого року 923 тис. домогосподарств із 6,9 млн, які претендували на субсидію, показали нульові доходи. "Офіційно люди не мають ніякого заробітку, але ж вони живуть, і у них доходи є, і ці доходи не бачить Державна фіскальна служба. Переважна частина тих людей, які демонструють нульові доходи, проживає у великих містах. Менша частина – це ті люди, які проживають у сільській місцевості. Дані статистики зайнятості свідчать, що рівень безробіття в сільській місцевості втричі вищий, ніж рівень у великих містах. Проблеми із працевлаштуванням у великих містах фактично немає", - наголосив Рева. 

Також міністр зазначив, що Мінсоцполітики й органи місцевої влади використовують виключно легальні джерела перевірки доходів громадян, які претендують на субсидію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті перша парафія УПЦ (МП) перейшла до Православної церкви України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити