image
 |  4 20 Січня 2021 | 19:18

Дитсадок під Луцьком, який влітку оглядав Зеленський, досі не здали в експлуатацію (ВІДЕО)

Дошкільний навчальний заклад у селі Крупа Підгайцівської ОТГ не запрацював до нового року, як анонсував президент Володимир Зеленський під час візиту на Волинь в липні минулого року.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

В дитсадку, який зводили в рамках програми «Велике будівництво» досі тривають ремонтні роботи, а майстри ліквідовують підтоплення підвалу і лагодять систему опалення.

Коли дитсадок здадуть в експлуатацію Суспільне запитало в заступника голови облдержадміністрації Ігоря Чуліпи. Зі слів посадовця, усі кошти, які були передбачені проєктом - виділені. Затримка - у приладах обігріву.

«Коли приїжджав президент, інспектував будівництво з головою ОТГ, то він був готовий на 80%. Зараз прилади обігріву, які там є не відповідають проєктний потужності, щоб обігріти заклад», - сказав Ігор Чуліпа.

На нові котли потрібні додаткові кошти. Нині ведуть з консультації з головою ОТГ.

Дошкільний заклад розрахований на 105 місць, - розповіла директорка Ірина Нестер. В закладі вже давно склали списки дітей. Від батьків вже надійшло 60 заяв. Передбачено 35 робочих місць, але поки ні дітей, ні вихователів у ДНЗ немає, усі чекають на завершення ремонту.

Наразі будівельники та ремонтники вирішують питання з підтопленням підвалу. Через це у деяких приміщеннях мокрі стіни, на підлозі пошкодився паркет.

«Побачили в якому стані стіни зовнішнього фундаменту майже усі були підтоплені, або неякісно зробили гідроізоляцію, або вона в такому стані, що неможливо її далі експлуатувати», - каже заступник голови Підгайцівської сільради Леонід Гроголь.
«Нині готовність об’єкта 99 %», - каже представник забудовника Олександр Плоцедим.
«Були невеличкі протічки води у підвалі, бо є водостічна система, в проєкт не закладений відвід води від будівлі, ми вже самі це зробили», - каже він.

Щодо опалення, то зі слів представника забудовника, при температурі на вулиці -16, в приміщенні +19 - +24. Каже:працював один котел із двох, а сама котельня замовлена згідно з проєктною документацією.

«Документи на будівництво дошкільного навчального закладу розробили у 2012 році, приступили до роботи у 2019», - розповів голова Підгайцівської громади Юрій Семенюк.

Каже: вартість робіт майже 39 мільйонів гривень, це кошти з ДФРР і 10% - гроші з бюджетів місцевих громад.

Нагадаємо, ДНЗ у селі Крупа - один з об'єктів «Великого будівництва» на Волині, який оглянув президент. Перший робочий візит Зеленського на Волинь відбувся в липні. Тоді президент анонсував, що заклад запрацює найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин та колядки: як у Луцьку творять різдвяний вертеп (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити