image
 |  0 24 Вересня 2022 | 08:28

Для дослідження древнього храму біля монастиря "шариток" спробують залучити закордонне фінансування

Для дослідження фундаменту древнього храму біля монастиря "шариток" спробують залучити закордонне фінансування.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповів заступник директора історико-культурного заповідника Луцька Віктор Баюк.

Науковець пояснив, що зараз відбувається на території, де виявили фундамент костелу.

"Римо-католицька дієцезія продовжує благоустрій території. Але бруківка там покладена за межами виявленого підземного комплексу. Тобто, дослідження пам'ятки можливе. Ми забрали звідти сміття. Зробили повітряні шахти. Для повного комплексу робіт треба серйозне фінансування. Дієцезія зверталася з цього приводу у зарубіжні фонди. Думаю, ми можемо сподіватися на міжнародні гранти, які дозволять відкрити нам ще одну сторінку історії нашого міста", - зазначив Віктор Баюк.

Нагадаємо, що восени минулого року на подвір'ї колишнього монастиря шариток виявили фундамент і підземелля храму 15-го століття. Зараз від нього залишилися тільки дзвіниця та будинок під назвою "монастир шариток". Планувалося, що археологи весною цього року проведуть дослідження комплексу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити