image
 |  7 20 Червня 2018 | 08:16

Для ефективної роботи комунального транспорту Луцька потрібно 100 тролейбусів

Для того, щоб міський комунальний електротранспорт зайняв провідне місце на ринку пасажирських перевезень Луцька, потрібно щоб містом курсували не менше сотні тролейбусів.
Про це під час засідання виконкому міської ради повідомив директор ЛПЕ Володимир Пуц, - інформує «ВолиньUA».
«Я виходжу на трибуну з неприємним питанням: підняття вартості тарифу на проїзд у тролейбусах міста. Останнє підняття вартості проїзду було у лютому 2016 року. Але в нас немає виходу. Головні чинники, які формують тариф, це зарплата, електроенергія, амортизація. 75% користувачів тролейбусами міста - пільговики. Тому підняття вартості проїзду в першу чергу вдарить по працюючим людям. Ми зараз тримаємо на лінії 42 тролейбуси. А насправді місту треба 100 тролейбусів для ефективної роботи. Зараз проблема у інтервалі руху. Якщо він становить понад 10 хвилин, більшість пасажирів чекати тролейбуса не буде. А змінити інтервал ми не можемо через нестачу тролейбусів». - поскаржився директор Луцького підприємства електротранспорту.

Також директор ЛПЕ додав що електротранспорт має бути домінуючим у місті.
«Я недавно був у Вінниці. Там якраз переважає комунальний громадський транспорт. Але у Вінниці оновили тролейбусний парк. А в нас за 10 років не придбали взагалі нових тролейбусів».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити