image
 |  4 30 Квітня 2020 | 18:49

Для когось – все, а для когось – карантин, – голова фракції ВО «Свобода» у Луцькраді розкритикував подвійні стандарти влади

Сьогодні вранці, зайшовши в супермаркет, мені здалося, що карантин завершився. У магазин пускають вже без черги. Ніхто не контролює кількість покупців всередині. На вулиці більшість людей без масок. Відкриваються магазини, яким нібито працювати ще не можна. А МАФи вже кілька днів тому розпочали підпільну роботу.

Про це пише на своїй сторінці у facebook очільник фракції ВО "Свобода" у Луцькій міській раді Микола Федік.

"У той же час ринки стоять закриті. Фермери не мають можливості продати свою продукцію. Малий і середній бізнес Луцька рахує втрати та опинився на межі зникнення. Люди доведені до відчаю. І це все на фоні процвітання великого олігархічного бізнесу. Складається враження, що карантин в Україні діє лише для окремих категорій підприємців. Як тут не перефразувати відому фразу: для когось все, а для когось карантин.

Цілком згідний з необхідністю застосування певних заходів карантину. Але не погоджуюся з подвійними підходами. Бо для одних діє карантин, а для інших - чудова можливість більше заробити. Важко збагнути, чому торгувати продуктами харчування та непродуктовими товарами в супермаркеті, в закритому приміщенні, - можна. А от на ринку чи в іншому визначеному місці на відкритому повітрі - ні.

Частково цю недолугість уряду спробували пом'якшити на сьогоднішній позачерговій сесії Луцької міськради. Депутати дозволили діяльність сільськогосподарських ярмарків у місті. Фермери та люди, які вирощують сільгосппродукцію, перебувають під особливим ударом внаслідок карантину. Тепер вони отримають хоч якусь можливість продати вирощене власними руками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За карантином забули про потреби звичайних людей, - перший заступник голови Волинської облради

Також я вносив пропозицію щодо запуску дрібних ринків, які працюють у різних куточках міста. Мова йшла і про ринок у мікрорайоні ЛПЗ. Вважаю, що забезпечити належну безпеку роботи там можливо. Підприємці мають якось виживати. Та й лучанам буде простіше придбати все необхідне. І концетрація людей у закритих приміщеннях маркетів зменшиться. Але моя пропозиція підтримки не знайшла. З іншого боку, Епіцентр частково втратить своє монопольне становище. Адже нарешті було знято обмеження щодо торгівлі будматеріалами на території міста.

Відчуваю, що попереду нас чекає багато проблем. І коронавірус - лише одна з них. Більше лякає управлінська неспроможність влади та її відірваність від проблем звичайних людей, а не олігархів-небожителів", - пише депутат.

Для когось все, а для когось карантин, - депутат Луцькради розкритикував подвійні стандарти влади

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити