image
 |  7 7 Липня 2021 | 20:00

Для нововолинців провели майстер-клас із гончарства (ФОТО)

6 липня у Нововолинському міському історичному музеї, в рамках проєкту соціальних ініціатив «Музей БезМеж», відбувся майстер-клас із гончарства під назвою «Не святі горшки ліплять». Його провела майстриня Людмила Костюк.

Про це повідомляють на сторінці Нововолинської міської ради.

Вона родом із Ківерців, навчалася гончарської справи спершу в Луцьку, а згодом у Коломиї. Разом із чоловіком продемонстрували роботу із молочною глиною, яка має особливі властивості. До того ж працювати з такою глиною потрібно за особливою технологією.

До заходу долучилося чимало охочих спробувати свої сили в гончарському мистецтві. Кожен мав змогу власноруч створити, підписати й забрати на згадку виріб.

У майстер-класі взяли участь художній керівник міського клубу Оксана Ковальчук і культорганізатор Палацу культури Алла Бойко. Вони розповіли про народні традиції святкування Івана Купала.

Варто відзначити, що залучення відомих майстрів народної творчості відбувається завдяки конкурсу соціальних ідей у Нововолинській громаді за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується міською радою, Європейським союзом та Британською радою в партнерстві з ГО «Молодіжна Платформа» та Молодіжний центр «Нові крила».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подешевшали тільки яйця: повідомили, на скільки зросли споживчі ціни на Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити