image
 |  5 29 Березня 2021 | 23:08

Для роботи: посадовці Колківської селищної ради купують новий кросовер за понад 400 тисяч

Колківська селищна рада купить автомобіль за понад 400 тисяч гривень. Його планують використовувати для службових поїздок посадовці ради.

Про це Центру журналістських розслідувань «Сила правди» стало відомо з системи публічних закупівель Prozorro.

Колківська селищна рада 23 березня уклала договір з фірмою «Волинь-Авто» про купівлю легкового автомобіля «Chery Tiggo 4 Comfort» за 402 192 грн. Замовник захотів, аби машина була 2021 року випуску. Також гарантія на машину повинна бути три роки або 100 000 км пробігу (в залежності від того, що настане раніше). На двигун та трансмісію – п’ять років або 150 000 км пробігу (в залежності від того, що настане раніше).

До комплектації автомобіля мають входити: телескопічне регулювання керма, кондиціонер, Bluetooth, тканинна оббивка сидінь тощо. Згідно з договором, поставити машину фірма повинна не пізніше 30 квітня цього року.

Як пояснив «Силі правди» голова тендерного комітету Михайло Лобода, автомобіль планують використовувати для службових поїздок. Він також зазначив, що у посадовців селищної ради є чимало виїздів, для яких і потрібна машина.

«Автомобіль буде використовуватись для службових цілей. Ви ж розумієте, оскільки у нас молода громада, ми утворили багато відділів. Серед них є відділ освіти, служба у справах дітей, соціальний відділ. А такого автомобіля, в який можна було б сісти та поїхати, наприклад, у Луцьк, в Маневичі у нас немає», – розповів голова тендерного комітету.

Наразі, за його словами, тривають перемовини з постачальником та процедура проплати домовленої суми за автомобіль. Також з наступного місяця на роботу до Колківської селищної ради планують взяти й водія.

Єдиним конкурентом фірми-переможиці у тендері було ТОВ «Богдан-Авто Луцьк», яке не торгувалось. Як раніше уже писала «Сила правди», обидві компанії не вперше зустрічаються у закупівлях. Часто між собою вони не торгуються. А експерти зі закупівель зазначали, що така поведінка компаній може свідчити про змову між ними. За інформацією системи Clarity Project, «Волинь-Авто» та «Богдан-Авто Луцьк» разом взяли участь у дев’яти закупівлях. Перша з них перемогла у шести. «Богдан-Авто Луцьк» – у трьох.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку річка Стир стала схожою на каналізацію, - соцмережі (ФОТО, ВІДЕО)

За даними аналітичної системи «YouControl», ПАТ «Волинь-Авто» зареєстроване у Луцьку на вулиці Рівненській, 145 у червні 1993 року. Власником крупних пакетів акцій досі значиться покійний ексдепутат Луцької міської ради (2006-2015 рр.) від ВО «Батьківщина» Юрій Корольчук. Окрім того, крупним пакетом акцій володіє й ПАТ «Українська автомобільна корпорація». Кінцевим бенефіціарним власником компанії є народний депутат України 4-го, 5-го, 6-го та 7-го скликань (2002-2014 рр.) Таріел Васадзе.

ТОВ «Богдан-Авто Луцьк» зареєстроване у Луцьку на вулиці Рівненській, 100 у 2011 році. Його керівником є Олег Кухта, кінцевими бенефіціарними власницями – Олена Гура та Лариса Якубовська.

До слова, Колківську селищну об’єднану територіальну громаду утворили у 2017 році. До її складу ввійшли: Колківська селищна рада, Боровичівська, Годомичівська, Рудниківська, Старосільська, Четвертнянська сільські ради.

Нагадаємо, раніше «Сила правди» писала, що Служба автомобільних доріг у Волинській області та Служба місцевих автомобільних доріг у області купили три нових кросовери, з допомогою яких планують обстежувати шляхи та їздити у відрядження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити