image
 |  0 19 Червня 2022 | 08:28

Для роботи у підземному музейному комплексі у Луцьку наберуть штат працівників

Для роботи у підземному музейному комплексі у Луцьку наберуть штат працівників.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" повідомив керівник проєкту "Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька" управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Олег Парфенюк.

Чиновник відзначив, що площа підземель, де має бути музейний історичний комплекс, становить близько 700 кв. Плюс є територія навколо вежі Чарторийських. Для догляду за територією і експонатами музею, потрібні працівники.

"Площа підземного музейного комплексу у Луцьку, який має відкритися під вежею Чарторийських, становитиме 700 кв метрів. Зрозуміло, що для догляду за цією територією необхідний штат працівників. Але реорганізація чи утворення комунального підприємства у цей час - річ непроста. Коли це відбудеться - невідомо. Ми намагалися зробити наповнення експонатів якомога реалістичнішим і автентичним. Обладунки лицаря зроблені згідно вимог середніх віків. Проте все це потребує ретельного догляду", - зауважив Олег Парфенюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити