image
 |  0 3 Червня 2020 | 16:26

Для українських пішоходів вигадали нові правила

Народні депутати хочуть зобов'язати пішоходів користуватися у темний час доби чи в умовах недостатньої видимості спеціальними жилетами, стрічками зі світловідбивними елементами або носити одяг, який має такі елементи.

Відповідний законопроєкт №2694 у першому читанні підтримав 271 народний депутат.

У пояснювальній записці йдеться, що цей проєкт закону має на меті зменшити кількість аварій за участю пішоходів.

"Роль світлоповертальних елементів дуже значна. Якщо водій раніше помітить пішохода, який рухається по дорозі, то здатний швидше відреагувати - об'їхати, обігнати або загальмувати", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш вразливу до коронавірусу категорію українців

Сьогодні відсутні норми про вигляд і розмір світловідбивачів, однак зазначають, що він повинен виконувати свою функцію і бути видимим. Кожен зможе вибрати будь-яку форму, адже доступні різні брелки, стрічки, жилети, наклейки тощо.

За ігнорування сигналів регулювання дорожнього руху, перехід проїзної частини у темну пору чи в умовах недостатньої видимості без використання світлоповертальних елементів, у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортом штрафуватимуть. Розмір штрафів становить 51 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити