image
 |  4 17 Липня 2023 | 16:16

До білорусі прибула ще одна колона "вагнерівців"

Більше десятка транспортних засобів, включаючи великі вантажівки, фургони і легкові автомобілі, прибули на колишню військову базу під Осиповичами у Білорусі.

Вони мають ті ж типи, що і ті, які нещодавно бачили у великій колоні "вагнерівців". Про це свідчать опубліковані The New York Times супутникові знімки.

“Вагнерівці” продовжують прибувати до Білорусі“Вагнерівці” продовжують прибувати до Білорусі“Вагнерівці” продовжують прибувати до Білорусі

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" уточнює, що "вагнерівці" прибувають у табір біля села Цель біля Осиповичами.

Особливу активність видно на знімку за 16 липня.

"Щонайменше п'ять фур, автобуси, контейнери, а також пікапи та УАЗи прямо біля наметів. Крім того, журналісти помітили на свіжих знімках невелику групу людей та "буханець". І фури, і автобуси були присутні у великій колоні ПВК "Вагнер", яка в'їхала до Білорусі близько 3:00 ночі 15.07 і рухалася Р43 і М5 у напрямку Осиповичів. Таким чином, супутникові знімки цілком підтверджують, що кінцевим пунктом колони був табір у с. Цель, куди вони й прибули вранці 15 липня", ‒ йдеться у повідомленні моніторингової групи.

"Беларускі Гаюн" також повідомив, що 17 липня ще одна колона "вагнерівців" прибула до Білорусі. Їдуть із прапорами РФ та групи "Вагнера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання українських пілотів на F-16: дали зелене світло

"У напрямку Осиповичів та табору в с. Цель трасою М5 від Бобруйска прямо зараз рухається ще одна велика колона найманців ПВК "Вагнер". У складі колони щонайменше 20 машин різних модифікацій: УАЗи "Патріот", пікапи, буханці, будівельна техніка, автобуси, фури", ‒ йдеться у повідомленні.

"Беларускі Гаюн" зазначає, що, за уточненими даними, це вже щонайменше третя колона з найманцями, яка прибула до Білорусі з 11 липня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити