image
 |  9 30 Травня 2021 | 20:15

До Дня захисту дітей у центральному парку Луцька створили екологічне містечко (ФОТО)

До Дня захисту дітей в Луцьку створили екологічне містечко. Ініціатива створення належить колективу Волинського обласного еколого-натуралістичного центру на чолі з Валентиною Остапчук. Містечко діяло в рамках обласного фестивалю "Дитинства світ в наших руках", де ВОЕНЦ отримав найрозкішнішу локацію на алеї уздовж луцького зоопарку.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Пирожик.

"Відразу зауважу, що цей "бонус" еколого-натуралісти використали сповна. Адже дитячі колективи агітпригад із усієї області в дарунок за чудові виступи мали нагоду відвідати звіринець, поспілкуватися ще й із братами нашими меншими. А серед виступів шкільних екотеатрів, мабуть, найбільше захоплення глядачів викликали виступи театру "Видра" із села Видраниця на Ратнівщині та "бджілок" із села Підгайці Луцького району. Перші - володарі Гран-прі всеукраїнського конкурсу шкільних екотеатрів, другі - наймолодші учасники колективу підгаєцького дитсадка", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку ігнорують світлофор при вході у парк (ВІДЕО)

Загалом в екологічному містечку діяло 7 платформ. Це - платформа екології " Від стану екології природи - до стану екології душі"; платформа квітництва та ландшафтного дизайну "Природа - не храм, а майстерня, і людина в ній - працівник"; платформа біології "Коли природа хоче що-небудь створити, вона створює для цього дослідника"; платформа зоології "Івент - дослідницька школа сучасної зоології"; платформа сільського господарства "Органічне землеробство - здоровий спосіб життя"; платформа інструктивно-методичної роботи "Педагогічна майстерність" та платформа організаційно-масової роботи "Світ творчості, любові і добра".

На кожній платформі відвідувачів очікували різноманітні майстер-класи, виступи колективів екологічної просвіти, презентація роботи найкращих шкільних лісництв області, робота на науково-дослідницьких платформах, школа сучасної акваріумістики та виставки еколого-натуралістичного напряму тощо.

"З величезним задоволенням відвідав із сім'єю екомістечко та привітав учнівські колективи зі святом! Особлива вдячність колективу ВОЕНЦ - за приємні позитивні емоції та миті!" - додає Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Укpаїнською не можна pосійською»: «Слуги» ставлять кому після «можна»?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити