image
 |  4 22 Березня 2020 | 19:54

Тестувати немає сенсу: до України з Китаю летять не тест-системи ПЛР, а лише експрес-тести і жодних ліків

На борту літака, який летить з Китаю до Україну, є тільки експрес-тести на коронавірус, але потрібні інші.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила адвокат Євгенія Закревська, яка посилається на державного експерта Міністерства охорони здоров'я України Павла Паламарчука. За її словами, потрібні тест-системи ПЛР.

«Друзі. Погані новини. Пам'ятайте президент нещодавно анонсував, що ось-ось має прибути літак з Китаю з тестами на коронавірус, антисептиками і цим всім? Так ось - там не ті тести, які потрібні. У літаку експрес-тести. А потрібні – тест-системи ПЛР», – написала вона.

Закревська зазначила, що про різницю між тестами вона дізналася від лікарів.

Тест-системи ПЛР (лабораторне тестування методом полімеразної ланцюгової реакції) достовірно встановлюють як наявність, так і відсутність коронавірусу у людини навіть до початку симптомів.

Експрес-тести набагато менш точні. Вони «бачать» не вірус, а тільки антитіла, які починають вироблятися в організмі на 5-6 день після появи симптомів.

«А з моменту зараження до симптомів може пройти два і більше тижнів», – додала Закревська.

У затвердженому Кабінетом міністрів переліку відсутні ліки від коронавірусу, які рекомендовані китайськими, французькими та американськими лікарями.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав колишній голова Одеської ОДА Максим Степанов.

«Якщо чесно, в шоці. Реально страшно. Взяти і наплювати на всі рекомендації практичних лікарів Китаю, Франції, США ... Тих людей, які вже зіткнулися з цією бідою. Жоден з рекомендованих ними препаратів до цього переліку не увійшов. Жоден!» – зазначив він.

Він закликав вивчити тактики лікування інших країн і вжити відповідних заходів, щоб якомога менша кількість людей потребували штучної вентиляції легенів. А тим, яким допомогти без ІВО неможливо, перебували на апараті якомога менше.

«Для цього необхідно дотримуватись рекомендацій, які дає практична медицина в боротьбі з коронавірусів, і наситити наші лікарні такими лікарськими препаратами: «Плаквеніл», «Лопінавір»/«Ритонавір», «Арбідол», «Хлорохін» та іншими. Затвердити перелік потрібно, звичайно ж, з провідними вірусологами», – зазначив Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нефьодова рознесли за скандал із масками (ДОКУМЕНТИ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити