image
 |  2 4 Березня 2021 | 12:37

До України прибули вакцини для планових щеплень від поліомієліту, дифтерії, правця, кашлюку, – МОЗ

До України прибули вакцини, призначені для планових щеплень за календарем, на загальну суму близько 20 млн грн.

Про це повідомила на брифінгу заступниця Міністра охорони здоров’я України Світлана Шаталова, передає кореспондент «УНН».

«До України приїхали нові вакцини, призначені для планових щеплень за календарем. Вже зараз на складах ДП «Укрвакцина» знаходяться вантажі з вакциною для профілактики поліомієліту у кількості 700 тис. доз. Також минулого тижня прибув анатоксин для профілактики дифтерії та правця із зменшеним вмістом антигену в кількості 1,5 млн доз. Ще один вантаж ми отримали 1 березня — це вакцина для профілактики кашлюку, дифтерії та правця у кількості 600 тис. доз. І зовсім свіже прибуття — анатоксин для профілактики дифтерії та правця у кількості 300 тис. доз», — сказала Шаталова.

Загальна сума коштів, витрачених державою для закупівлі цих вантажів імунобіологічних препаратів становить близько 20 млн грн, зазначила заступниця міністра. З її слів, МОЗ планує, що препарати будуть розвезені по регіонах, і уже наступного тижня стануть доступними для населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Австрії після щеплення Pfizer і BioNTech померли понад 40 осіб

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити