image
 |  0 25 Травня 2021 | 13:28

До уваги бджолярів: у Маневицькій громаді оброблятимуть поля пестицидами

На території Маневицької ОТГ Довжицького старостинського округу проводитимуть операції з обприскування сільськогосподарських культури на своїх полях.

Про це йдеться на сайту Маневицької громади.

ТзОВ «Алекмір» проводитимуть на обприскування культур сої та ячменю поблизу сіл Довжиця, Загорівка та Велика Яблунька у проміжку з 25 до 28 травня.

В дні оброблення подів хімією не радять населенню знаходитися поряд та контактувати з обробленими рослинами, а також не радять бджолярам випускати в ці дні тварин.

До слова, через погані комунікації агрофірм з фермерами та місцевою владою відбувається масовий мор бджіл по всій Україні. Так, оголошення «Алекмір» розмістили за день до обробки полів хімікатами, що занадто пізно. Такі оголошення потрібно робити, які мінімум за три дні до обробки полів пестицидами!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому гинуть бджоли і що з цим робити?

Між іншим, Україна входить до ТОП-3 світових лідерів з експорту меду, тому розвиток бджолярсьва в нашій країні дуже важливий. У випадку мору комах, відповідальність несуть також і представники місцевої влади !

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити