image
 |  9 22 Квітня 2020 | 14:27

Дохла риба — у Стиру: «Луцькводоканал» каже, що це — фейк

У річці Стир виявили мертву рибу, – про це Суспільному розповіла жителька Княгининівської ОТГ, громадська інспекторка охорони довкілля Ольга Матящук. Більше про це Вадим Панафідін.

На відео річка Стир. Це місце, говорить громадська інспекторка охорони довкілля Ольга Матящук, де стікає вода з липлянських відстійників.

Ольга Матящук, інспекторка благоустрою Княгининівської ОТГ: "Саме тут відбувається найбільше забруднення річки Стир, тут відбулася масова загибель раків, молюсків, мідій, поденки і зменшення кількості риби, зокрема наші жителі зафіксували, як плавала мертва риба в цій річці Стир".

Місцевий рибалка Руслан Яблончук каже, що в останні роки річка Стир стала бруднішою.

Руслан Яблончук, житель Княгининівської ОТГ: "Риба дохне, бо не мед тече, а очисні не справляються з тією кількістю відходів у Луцьку. Згадайте раніше скільки поденки літало, рибалили на неї і вже років зо 5 поддонки у нас немає. Я виріс тут і прикро дивитися на що ми люди перетворили цю річку".

Цього року на відстійниках проводили позапланову перевірку, - говорить заступник начальника державної екологічної інспекції в області Сергій Дудка.

Сергій Дудка, заступник начальника державної екологічної інспекції в області: "Остання перевірка фактів перевищення допустимих норм забруднюючих речовин не показала".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останню добу на Волині зареєстрували 2 нові випадки COVID-19 у Старовижівському районі

Заступник директора луцького водоканалу Святослав Дмитроца говорить, що потужностей підприємства вистачає: розраховане на 120 тисяч кубічних метрів стоків нечистот за добу, нині приймають майже 50. Ситуацію щодо дохлої риби далі коментує.

Святослав Дмитроца, перший заступник директора КП "Луцькводоканал": "Коли наші працівники дослідили сторінку, де була розміщена ця інформація, то вона створена в п’ятницю – за два дні до публікації, це перше чому вважаємо фейком. Фотографія з рибою – зроблено в застійній води, що це не проточна, що не характерно для Стиру. Далі: на фото промислова риба – карп".

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити