image
 |  1800 27 Травня 2024 | 23:31

Долари, злиток золота і квадроцикл: що виявили під час обшуків у ексначальника поліції Волині

Під час обшуків вдома та у робочому кабінеті Юрія Крошка, якого нещодавно звільнили з посади начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області, вилучили 13,3 тисячі доларів, 33 тисячі гривень, квадроцикл, документи на землю та інше майно. Через три місяці після цього правоохоронець переведений на нову посаду у Києві.

Про це йдеться в ухвалах Личаківського районного суду Львова від 5 березня 2024 року, - пише Сила правди.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо начальника Нацполіції у Волинській області Юрія Крошка у червні 2023-го. Правоохоронцю закидають низку правопорушень. Зокрема, за версією слідства, він безпідставно закривав кримінальні провадження, шантажував підлеглих та тиснув на них задля власного збагачення, записував на свого земляка люксові автівки та сприяв незаконному виїзду за кордон довірених осіб. 

У рамках цього кримінального провадження 23 лютого 2024 року вдома у Юрія Крошка відбулися обшуки. 

У його будинку у селі Вереси на Житомирщині працівники ДБР вилучили 9,2 тисячі доларів США, 33 тисячі гривень, договори купівлі-продажу автівок, документи на землю та інші документи. Також правоохоронці вилучили золотий злиток вагою 10 грамів і квадроцикл марки BRP Outlander.

Раніше слідчі стверджували, що підлеглий Крошка, інспектор сектору кадрового забезпечення Луцького районного управління поліції Микола Одноралець, придбав на його вимогу квадроцикл «Баггі BRP» вартістю 10 тисяч доларів. Цей транспортний засіб потім записали на пов’язаних із Юрієм Крошком осіб.

Того ж дня, 23 лютого, ДБР провело обшуки і в кабінеті Юрія Крошка у Головному управлінні Нацполіції Волині. 

Згідно з ухвалою Личаківського районного суду, на робочому місці головного поліцейського Волині знайшли 4,1 тисячі доларів, які безпосередньо належать Крошку. Також правоохоронці виявили чотири айфони у заблокованому стані, а начальник поліції відмовився вводити паролі.

У ході обшуків вилучили й низку документів. Зокрема, 39 копій листів щодо перетину кордону різними особами та копії переліків товарів і транспортних засобів, що визнаються гуманітарною допомогою. Серед них – автівка Ssang Yong. Ймовірно, йдеться про машину вартістю 6 тисяч євро, яку за версією слідства на вимогу Крошка також придбав його підлеглий Микола Одноралець.

Також правоохоронці вилучили документи, пов’язані з автівкою Volkswagen Touareg. Варто зазначити, що у кримінальному провадженні фігурує авто марки Volkswagen Touareg 2015 року випуску вартістю 42 тисячі доларів. За версією слідства, у 2019 році Юрій Крошко, який тоді був начальником управління захисту економіки у Волинській області, придбав його особисто, але зареєстрував на свого земляка Геннадія Кондратюка, щоб уникнути декларування.

Слідчі підозрюють, що коли Крошко став головним поліцейським області, то за його вказівкою цей автомобіль Головному управлінню Національної поліції в області безоплатно передав у користування волинський обласний благодійний фонд «Правопорядок і безпека громадян». Надалі Крошко обміняв його на «Toyota Land Cruiser 200» 2017 року випуску з орієнтовною вартістю 70 тисяч доларів. Позашляховик теж оформили за договором позички між управлінням поліції та фондом «Правопорядок і безпека громадян».

На усе тимчасово вилучене вдома і на робочому місці майно Юрія Крошка наклали арешт. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити