image
 |  0 26 Листопада 2020 | 17:14

Доля ділянки у історичній частині Луцька, де виявили сміттєзвалище, невизначена

Юридичний статус земельної ділянки в історичній частині Луцька по вулиці Драгоманова,15 наразі перебуває у невизначеному стані.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповіла директорка юридичного департаменту Луцької міськради Наталія Юрченко.

Чиновниця розповіла, що договір оренди по цій ділянці закінчився ще у 2019 році. Але вона досі не повернута у власність міста через ряд причин.

"На цій ділянці є зареєстрований у Державному реєстрі речових прав об'єкт незавершеного будівництва. Правда, його готовність становить лише кілька відсотків. Проте це створює певні юридичні наслідки. Сам договір оренди закінчився у минулому році. Орендар просив у міської ради продовжити договір оренди на ділянку. Однак, жодне рішення ухвалене не було. В результаті, договір і не продовжений, але і не розірваний", - пояснила юридичну колізію Наталія Юрченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку циганка вдерлася до оселі бабусі: на місці працювала поліція (ФОТО)

Вона додала, що зараз земельною ділянкою користуються фактично без належних на те юридичних підстав.

"Земельна ділянка не повернута у користування міста. Але повернути назад її також не можна через об'єкт незавершеного будівництва, який там розташований. Ситуація зависла. Бо ніякого рішення ради не було. Хоча орендар зобов'язаний й надалі платити орендну плату місту".

Нагадаємо, що у квітні муніципали виявили за вказаною адресою сміттєзвалище.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити