image
 |  0 3 Березня 2020 | 17:29

Доріжки - у воді та багнюці: Кладовище у Ковелі майже вичерпало свій ресурс

Ковельчани не мають належного доступу до могил своїх рідних на міському кладовищі: ґрунтові доріжки на нових секторах цвинтаря - у воді та багнюці, розповіла Суспільному майстер ритуальної служби комунального підприємства “Добробут” Галина Нагорова. Міське кладовище практично вичерпало свій ресурс потребує розширення, каже працівниця.

Майстер ритуальної служби КП “Добробут” Галина Нагорова: "Взимку воно не так відчувається, коли морози. А нинішня зима тепла, тому жаліються люди, що не пройти і не проїхати. А люди до нових поховань ходять майже кожен день. Я написала доповідну записку на ім’я директора, щоб вжили якісь заходи, бо багато нарікань від відвідувачів кладовища".

Нові сектори для поховань на кладовищі частково вимощувались піском та ґрунтом, - розповів директор комунального підприємства “Добробут” Ігор Михалевич. Ситуацію, з його слів, ускладнила цьогорічна тепла зима та дощі. Для поточного ремонту цвинтаря потрібні додаткові бюджетні гроші, - каже він.

Директор КП “Добробут” Ігор Михалевич: "На сьогоднішній день, після скарг від жителів Ковеля та району, я написав лист на управління капітального будівництва про потребу в проведенні поточних ремонтів доріг в цілому по кладовищу. Зокрема, по цьому сектору та інших, для вимощення цих доріг. Наше підприємство не може проводити такі ремонти за свої кошти, у нас це не передбачено в тарифі. Не знаю, як там поведуть себе депутати: якщо вони дадуть згоду на фінансування ремонту, то ми підсиплемо ґрунт і буде трохи краще".

Читайте також: Пожежники Волині не мають автомобілів для гасіння пожеж на висоті понад 30 метрів

Ковельчанка Світлана, прізвища свого жінка не називає, каже – благоустрій на цвинтарі її влаштовує. Інша відвідувачка, ковельчанка Галина, говорить – кладовище збудоване нераціонально.

Жителька Ковеля Світлана: "Асфальт вони тут хочуть, що вони ще хочуть? Людей багато помирає, місця мало, кожен тулиться один біля одного. Вже нічого не зміниш: людина померла, прийшли, провідали".

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити