image
 |  115 4 Жовтня 2023 | 12:06

Дорослішайте, пане прем'єр-міністре дружньої нам Польщі, дорослішайте

Прем'єр-міністр Польщі Моравецький застеріг президента України Зеленського від союзу з Німеччиною і не забувати про допомогу Польщі Україні.

Українці інфантильні і не варто ображатися - це закономірності росту. Зараз народ дорослішає і перетворюється в націю темпами, що иншим пішло століття. Бачу, що полякам навіть сто років власної держави замало для зрілості. Більш інфантильної думки неможливо уявити.

- я Тобі не дам жувачки, бо Ти з Васильком сьогодні в пісочниці бавився, а я з ним не дружу

  Польща підставила нам плече і це правда. Ми це оцінили і пам'ятаємо. Дякуємо. Ми не просто дякуємо на словах, а й ділом - українці в 2022 р офіційно сплатили податків до польського бюджету на понад 2,4 млрд €, що в чотири рази більше, ніж потратила Польща на допомогу українцям. Українці в 2022р найбільше потратили своїх заощаджень в Польщі. Це не приїхала голота, якою нас аж так кортить змалювати у світі. Пане Моравецький дякуємо ще раз Вам і загалом Евросоюзу, який виділив Польщі в 2022р більше грошей на українських біженців, ніж вона потратила. Ми дякуємо за вашу допомогу і в 2023р, і тій же ЕС загалом за наданих Польщі на десять мільйонів євро більше, ніж потратить на українців в 2023р.

  Ми розуміємо, що ЕС - це колективний орган, а отже колгосп та все ж живучи в колгоспі понад 70 років ми не встигли вже аж так атрофуватись і не знати, що наповнення бюджету ЕС - це Німеччини, яка так люб'язно Польщі через ЕС надає гроші для українців та на инші проєкти вкрай необхідні для України.

  Ми розуміємо, що у Вас вибори та все ж не камільфо вже аж так ревнувати Україну, вказувати їй щО робити і з ким товаришувати. Ми віримо і впевнені, що ваша допомога була і є щирою, філантропною, безкорисною і зовсім не з метою, щоб взамін стати нашим гегемоном, метрополією, а Україну розглядати дівчинкою за викликом, правда ж?

  Пане Моравецький, так, щО Ви радите, щО робити нам з німцями, відмовитись від їхньої допомоги в часі війни, від якої Польща ніколи не відмовлялась без війни? Може заборонити будувати їм в Україні військовий завод з виробництва панцерної техніки, ППО, розірвати військові контракти з Німеччиною і відмовитись від військової допомоги? Якось же треба нам повернути вашу довіру до себе і щирість дружніх почуттів.

Дорослішайте, пане прем'єр-міністре дружньої нам Польщі, дорослішайте. 


Андрій МІЩЕНКО, політолог, аналітик, народний депутат VII cкликання від ВО «Свобода» (https://t.me/AndriyMishchenko_official)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити