image
 |  16 6 Липня 2021 | 15:50

Дорожники облаштовують на автотрасах Волині 13 «острівців безпеки»

На дорогах Волині облаштовують 13 острівців безпеки.

Про це інформують у Службі автомобільних доріг Волинської області.

Як зазначають у відомстві, на сьогодні реконструкцією, капітальним і поточним середнім ремонтом охоплено понад 130 км міжнародних, національних, регіональних та територіальних доріг області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі показали, як «острівки безпеки» на волинських дорогах стають «острівками небезпеки»

Цьогоріч вперше на окремих ділянках, що капітально ремонтуються, монтують засоби заспокоєння руху – острівці безпеки. Такі поки нові і незвичні для українців пристрої облаштовуються на ділянках ремонту автошляху М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест), зокрема на підходах до населених пунктів Секунь, Мислина, Дубове, Колодяжне, Воля Любитівська, Голоби, а також в селищі Колки на дорозі Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ.

Вважається, що фізичні бар’єри роблять порушення здебільшого неможливими і служать природними контролерами руху, дозволяють водієві зберігати постійну безпечну швидкість, а не змінювати її.

На сьогодні в межах області облаштовується 13 засобів заспокоєння руху. Всі вони розташовані на ділянках, де на різних стадіях проводяться ремонтні роботи.

У Службі автомобільних доріг Волинської області також зазначають, що є випадки неготовності водіїв до таких нововведень. Наслідком цього стала ДТП на автошляху М-19 у селі Воля Любитівська. Тому у відомстві застерігають від необережного керування транспортними засобами та закликають дотримуватись ПДР, особливо на ділянках проведення ремонтних робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії луцьких маршруток таємно їздять «наліво»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити