image
 |  0 24 Липня 2018 | 12:23

Дощова погода погіршує якість врожаю, - волинський фермер

Дощова погода не сприяє жнивній кампанії і  погіршує якість врожаю, - вважає голова фермерського господарства «Карпо-Агро» Павло Карпюк.
Про це він розповів у коментарі «ВолиньUA».

«Жнива у цьому році розпочалися на 2 тижні раніше, а це свідчить про те, що клімат змінюється. Свої нехороші корективи у жнивну кампанію внесла погода. Судячи по прогнозам, дощі триватимуть ще з тиждень. Це звісно негативно впливає на початок жнив. Якби дощі пішли у травні, то це б у кращу сторону вплинуло на якість та кількість врожаю. А вони пішли в липні і не принесли користі, особливо озимим культурам.
Практично до дощів встигли зібрати лише ріпак. Такі культури як горох, озима пшениця – потребують негайного збору, бо вже достигли та в поле вийти, майже, неможливо. Фермери вибирають вікна у погоді аби хоч трохи помолотити. Відповідно, це втрати вражаю та втрати в його якості», - каже фермер.

За даними департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації, станом на 23 липня в області в слід за озимим ячменем завершено обмолот озимого ріпаку, з площі 40,1 тис.га намолочено 130 тис тон (найбільше за весь період вирощування цієї культури в області), при середній урожайності понад 30 ц/га.
Триває збір озимої пшениці та гороху. Озиму пшеницю зібрано на площі 21,4 тис.га, що становить 15 відсотків до загальнопосівної площі, намолочено 103,2 тис.тонн при середній урожайності 48,2 ц/га, горох на площі 2,4 тис.га (45 %) при середній урожайності 37,5 центнерів з одного гектара.
Також триває збирання озимого жита, всього обмолочено 4,8 тис.га (20 %) намолочено 8,8 тис.тонн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити