image
 |  2 23 Листопада 2018 | 13:30

Доступні ліки: У Нововолинську виписали 17 тисяч рецептів

З початку цього року виписано 17 тисяч рецептів на загальну суму 1 мільйонів 477 тисяч гривень 

Повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

У місті триває реалізація урядової програми «Доступні ліки», яка стартувала з першого квітня 2017 року. Ця програма передбачена для пацієнтів, які страждають на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму, цукровий діабет 2-го типу. Такі пацієнти звертаються до сімейного лікаря, їм виписують рецепт зі знижкою або без доплати на ті лікарські засоби, які потрібні для лікування цих захворювань.

З початку цього року уже виписано 17 тисяч рецептів на загальну суму 1 млн 477 тис грн тис. гривень, що становить 84 відсотки від виділеної річної суми. Про це повідомила т.в.о. КНП«Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської міської ради Волинської області» Ольга Попіка.

Зараз в аптечній мережі, що працює за цією програмою, наявні такі препарати як бісопролол 5 мг,10 мг, метопролол 100 мг, аналаприл 20 мг, карведілол 25 мг, аміодарон 200 мг, верапаміл 80 мг, фурасемід, спіронолактон, гідрохлортіазид, дігоксин, нітрогліцерин, ізомік 5 мг, лозартан, 50 мг, 100 мг; інгалятори : сальбутамол, будесонід, беклометазон; препарати для лікування цукрового діабету: діаформін 500 мг, діаформін 850 мг, гліклазид 80 мг, глібенкламід 5 мг на безоплатній основі або з доплатою.

Ліки по урядовій програмі відпускаються в аптеці «Вестфарм» на бульварі Шевченка, 8; аптеці «Вестфарм» на вул. Винниченка, 6; в аптечному пункті «Вестфарм» на пр.-ті Перемоги, 7 та аптечному пункті «Вестфарм»у смт. Благодатне на вул. Перемоги, 20; аптеці «Волиньфармпостач» (Аптека №111) , що на пр - ті Перемоги, 7, аптеці ПП «ФК Здорова родина» на 15-ому мікрорайоні, буд. 15; ПП "ФК «Здорова родина» на вул. Винниченка та аптечній мережі «Подорожник»: вул.Стуса, 2, пр.- т.Перемоги, 12, бульвар Шевченка, 40, аптеці "Медсервіс" на пр-ті Перемоги, 1.

Нагадаємо, що з 1 квітня в аптеках України можна безкоштовно або з невеликою доплатою отримати деякі медичні препарати. Це передбачено урядовою програмою «Доступні ліки».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити