image
 |  7 28 Січня 2022 | 16:44

Довгобуд на Волині: мешканці селища продовжують чекати на нову школу

У Головненській громаді існує проблема будівництва нової школи.

Про це пишуть на сайті Волиньради.

Голова обласної ради Григорій Недопад разом із депутатами облради Володимиром Бондарем, Володимиром Дибелем та Андрієм Бокочем, обранцями райради, зокрема депутатом Ковельської райради від ВО "Свобода" Миколою Сушиком та очільником місцевої громади Миколою Демидюком оглянули місце, де ще десятиріччя тому розпочалось будівництво нової школи на 600 учнівських місць.

За ці роки недобросовісний підрядник за 11 млн гривень спромігся звести лише фундамент школи, стіни котельні та паркан. Микола Демидюк розповів, що проєктно-кошторисна документація була відкорегована наприкінці 2020 року. Для завершення будівництва цієї школи необхідно ще понад 111 мільйонів гривень. Між тим, цьогоріч коштів держбюджету на цей об’єкт не передбачено взагалі.

«Однак є й інші державні програми, зокрема – Велике будівництво, або ж субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери. Тобто варіанти є і їх треба розглядати, - зауважив очільник Волиньради.

Тим часом тутешні дітлахи змушені навчатися у п’яти непристосованих приміщеннях, збудованих ще наприкінці 50-х років минулого століття. В ліцеї - 460 учнів і їх кількість щороку збільшується.

Голова облради також навідався і до Головненської спеціальної школи. Нещодавно тут змінився керівник. Відтак, Григорія Недопада та депутатів цікавило бачення Анатолія Москалюка щодо розвитку обласного комунального закладу. Директор розповів, що у закладі навчається понад 150 дітей з різних куточків області, 20 з яких – діти-сироти, або ж позбавлені батьківського піклування. За словами керівника, основне завдання закладу - це реалізація права на освіту дітей з особливими освітніми потребами та їх інтеграція в суспільство. Також тут налагоджують співпрацю із професійно-технічними навчальними закладами, аби вихованці, з урахуванням їх стану здоров’я, особистісних можливостей, могли отримати професію.

«З 4 класу наші діти додатково мають профільне навчання. Ми цьогоріч вирішили ввести новації і написали нову навчальну програму: «господарсько-екологічна справа», в рамках якої ми вчимо учнів сортувати сміття та раціонально використовувати органічні та побутові відходи. Наші вихованці також навчаються за напрямками: столярно-теслярська справа, швейна та мулярно-штукатурна справа», - зауважив Анатолій Москалюк.

Під час огляду території закладу Григорій Недопад звернув увагу керівника на необхідності знесення старих дерев та аварійних споруд, які можуть становити небезпеку для дітей. Він також пообіцяв сприяння обласної ради щодо виділення коштів освітньої субвенції на утеплення одного зі спальних корпусів та реконструкцію харчоблоку.

«Цього року держава запланувала цільову субвенцію на реконструкцію харчоблоків, обласна рада звертатиметься до Міністерства освіти і науки та інших профільних відомств, аби до переліку були найперше включені заклади інтернатного типу», - підкреслив він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити