image
 |  2 29 Січня 2020 | 13:29

Дозвіл вбивати? В Україні суд виправдав водійку-вбивцю

Касаційний кримінальний суд Верховного суду України виправдав дівчину, яка п’яна наїхала на пішохода. Потерпіла жінка, внаслідок спричинених травм, померла на місці.

Про це йдеться у рішенні суду.

З вердикту суду від 12 листопада 2019 року №234 / 14062/16-к випливає, що їхати за кермом авто, не означає керувати ним. А суб’єктом кримінального злочину, за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту), може бути особа, яка керує транспортним засобом – тобто діє усвідомлено і цілеспрямовано. Саме тому, дівчина, яка спричинила ДТП звільняється від кримінальної відповідальності, оскільки не керувала автомобілем фактично.

Таким чином, суд ухвалив дане рішення, адже дівчина, що сіла на місце водія у машину Dacia Sandero, навіть не мала водійського посвідчення.

Читайте також: Проєкт рішення ПАРЄ щодо санкцій проти РФ: Москва платить гроші, карати не можна

Як розповіла засуджена, водій машини, який виступав свідком у даній справі, припаркував автомобіль перед виїздом з гаража. Після того, коли дівчина сіла на місце водія, вона повернула ключ, щоб запустити двигун і тим самим включити музику. Але засуджена і гадки не мала, що автомобіль зрушить з місця і тим самим зб’є жінку яка проходила повз.

Справу подали на новий розгляд до суду апеляційної інстанції. А засуджену випустили з в’язниці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити