image
 |  112 19 Жовтня 2024 | 17:34

Дрон окупантів залетів на територію Румунії

В ніч на суботу Румунія підняла авіацію через наближення до її повітряного простору та порушення кордону невеликою повітряною ціллю.

Про це заявило Міністерство оборони Румунії вранці 19 жовтня, пише "Європейська правда", пише ВолиньUA.

Близько 02:30 радари зафіксували в районі Чорного моря "малу повітряну ціль". Оскільки вона рухалася у напрямку держкордону, вирішили піднімати авіацію. У вильоті взяли участь два румунських F-16 та два іспанських F-18.

"Сигнал радару вказував на порушення держкордону Румунії близько 4 години ранку у районі Гура-Портіцей", – йдеться у повідомленні. Йдеться про довгу косу уздовж берегу Чорного моря північніше великого портового міста Констанца.

Після того у прилеглих районах рекомендували оголосити повітряну тривогу.

"Радари повітряного спостереження постійно відстежували маршрут цілі, що рухалася у напрямку Коджалаку, що в жудці Констанца, з максимальною глибиною проникнення 19 км. Винищувачі візуально не спостерігали її на жодному з етапів", – йдеться у повідомленні.

Ціль зникла з радарів південніше Коджалака приблизно о 04:30. Повітряну тривогу скасували о 5:10.

З настанням ранку Міноборони організовує обстеження території у районі можливого падіння цього об’єкта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина загиблого військовослужбовця подарувала Волинській обласній бібліотеці для юнацтва книги на 35 тис. грн

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити