image
 |  9 9 Червня 2022 | 16:25

Друг Садового, російський олігарх Фрідман, хоче українське громадянство

Російський олігарх, який народився в Україні, Михайло Фрідман, котрий потрапив під західні санкції після вторгнення Росії в Україну, розглядає можливість отримання українського громадянства.

Про це в інтерв'ю Forbes повідомив голова Нацагентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

"Наскільки мені відомо, Михайло Фрідман консультується з українською владою стосовно того, щоб отримати українське громадянство та перереєструвати основні активи до України", – сказав Новіков.

Серед активів Фрідмана є Альфа-банк, частка в німецькій нафтогазовій компанії Wintershall DEA, телекомунікаційна компанія VEON, російська торговельна компанія X5 Retail Group.

За його словами, такий сценарій можливий і для інших великих російських олігархів українського походження, наприклад, Віктора Вексельберга, який народився у Дрогобичі.

Довідка. Михайло Фрідман тісно пов'язаний з Андрієм Садовим, адже він є співзасновником відомого Львівського фестивалю Jazz Fest.

Jazz Fest - міжнародний джазовий фестиваль, який щороку проходить у Львові у червні, починаючи з 2011 року. Організація фестивалю проходить за підтримки партнерів. Leopolis Jazz Fest входить до переліку найбільших джазових фестивалів у Європі. The Guardian додав фестиваль до списку найкращих фестивалів Європи. Ініціатором створення фестивалю виступив російський мільярдер Михайло Фрідман, бізнесмен, співзасновник компанії LetterOne, Голова наглядової ради консорціуму Альфа-Груп, що народився у Львові. А мером Львова є Андрій Садовий.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити