image
 |  2 10 Вересня 2023 | 16:17

Дружині загиблого Героя з Волині вручили державну нагороду чоловіка (ФОТО)

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України солдата Сергія Якимука нагородили медаллю «Захиснику Вітчизни» посмертно.

7 вересня цю медаль вручили дружині загиблого Олені Якимук, інформують у Головненській громаді.

Солдат Сергій Якимук до війни був на заробітках в Польщі, 28 лютого 2022 року вирішив їхати боронити рідний край. Був призваний до лав Збройних Сил України, а саме в/ч а4053, 115 ОМБР 4 травня 2022 року.

Якимук Сергій Іванович брав участь в обороні Лисичанська, а пізніше села Піски. Загинув 4 вересня 2022 року, захищаючи Батьківщину, віддавши своє власне життя рятуючи пораненого.

Йому назавжди лишилось 49 років.

27 липня 2023 року у селищі Головне перейменували вулицю на честь загиблого захисника. На цій вулиці пройшли дитячі та юнацькі роки Сергія, тут він з дружиною Оленою виховували своїх діток Ольгу і Олександра, тут живуть його батьки Іван і Онисія, тут бігає його онук Михайло, згадуючи турботливого дідуся.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити