image
 |  4 22 Травня 2022 | 08:43

Дуда прибув із візитом у Київ: планує виступити в Верховній Раді

Президент Польщі Анджей Дуда в суботу, 21 травня, прибув до України. У неділю він планує виступити у Верховній Раді України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті польського президента. В адміністрації польського президента також розкрили мету візиту Дуди, - пише OBOZREVATEL.

"Президент Анджей Дуда перебуває в Україні. У неділю у Верховній Раді в Києві президент Республіки Польща виступить із посланням як перший глава іноземної держави з початку війни", - йдеться у повідомленні.

Крім того, відбудуться переговори делегацій двох країн.

Як уточнив у коментарі РАР голова Бюро міжнародної політики президента РП Якуб Кумох, під час виступу Дуда "безперечно, згадає про польсько-українську історію, але насамперед вшанує тих, хто захищає Україну та Європу".

Як відомо, президент Польщі Анджей Дуда був у Києві напередодні початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року. Тоді український президент Володимир Зеленський сказав йому, що знає про напад, що ось-ось розпочнеться, і що Росія дуже помиляється, розраховуючи на відсутність опору з боку України.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що Польща відправить в Україну бензин із власних запасів. Так сусідня держава, яка надає Україні підтримку в усіх можливих напрямках, хоче допомогти впоратися з дефіцитом пального. Ця співпраця продовжиться і після перемоги України у війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія підтвердила заборону на в'їзд Байдену, Гарріс, Блінкену та ще 960 американцям

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити