image
 |  4 8 Листопада 2017 | 10:49

Дуда вимагає від Порошенка вигнати з української політики націоналістів

Дуда вимагає від Порошенка вигнати з української політики націоналістів.

Відповідну заяву політик зробив на телебаченні Trwam та радіо Maryja, - інформує Вголос.

«Я очікую від президента Петра Порошенка і його колег, що люди, які відкрито проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не займатимуть важливі місця в українській політиці, тому що такі люди не сприяють розбудові відносин між нашими країнами», - виголосив глава РП.

За словами Дуди, такі люди в українській політиці є:

«Усі знають, що вони є, це дуже поганий знак проти нас з української сторони. Це не прийнятно».

Як ВолиньUA уже повідомляло, під час "круглого столу" на тему: «Волинський експеримент Генрика Юзевського: дорога до польсько-українського примирення у міжвоєнний період» у Рівному віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур заявив, що у 1918 році Української держави не було, а Львів – це польське місто.

Також Міністр закордонних справ Польщі, відомий скандальними закидами в бік України, заявив, що українці мусять зробити вибір: будувати ідентичність на Українській повстанській армії або на нових героях – Небесній сотні чи загиблих на Донбасі військових.

Також очільник МЗС РП спричинив гучний скандал, відмовившись відвідати музей «Тюрма на Лонцького» через позицію його директора. А по тому в інтерв'ю польським ЗМІ заявив, що Київ використовує Варшаву.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити